المقادير:
1 لتر حليب كامل الدسم
6 بيضات
3 ملاعق كبيرة سكر
فانيليا حسب الرغبة
طريقة العمل :
اخفقي الحليب مع السكر ثم قومي بتدفئتهم علي النار
ثم ضعي نصف كمية الفانيليا علي الحليب
في إناء ضعي البيض و يضرب ضربا خفيفا مع الكمية الباقية من الفانيليا
حضري الاكواب و ضعي بها الكراميل
يتم خلط الحليب بالبيض تدريجيا مع التقليب
ثم يوضع الخليط في الأكواب
توضع الأكواب في حمام ماء و توضع بالفرن في درجة حرارة من 180 الي 190 درجة مئوية
توضع الأكواب في حمام ماء و توضع بالفرن في درجة حرارة من 180 الي 190 درجة مئوية
بعد التسوية تخرج و يتم قلبها و تقدم باردة
طريقة عمل الكراميل:
نقوم باحضار كمية مناسبة لعدد الاكواب من السكر و يتم وضعها بطاسة علي النار بدون وضع ماء و يتم اسالة السكر حتي اللون الذهبي الفاتح او الأغمق ثم يتم صبه في اكواب الكريم كراميل.
نصيحة الست غالية : الكراميل لازم يبقي لونه فاتح لأنه حتي بعد ازالته من علي النار يستمر في التلون للأغمق, و الكم كراميل يفضل فيه الفانيليا السائلة عن البودر بتدي طعم احلي, و يب عدم ضرب البيض بالمضرب الكهبائي فقط التقليب لأن الفقاعات بعد ضرب البيض بتهبط في الفرن
طريقة عمل الكراميل:
نقوم باحضار كمية مناسبة لعدد الاكواب من السكر و يتم وضعها بطاسة علي النار بدون وضع ماء و يتم اسالة السكر حتي اللون الذهبي الفاتح او الأغمق ثم يتم صبه في اكواب الكريم كراميل.
نصيحة الست غالية : الكراميل لازم يبقي لونه فاتح لأنه حتي بعد ازالته من علي النار يستمر في التلون للأغمق, و الكم كراميل يفضل فيه الفانيليا السائلة عن البودر بتدي طعم احلي, و يب عدم ضرب البيض بالمضرب الكهبائي فقط التقليب لأن الفقاعات بعد ضرب البيض بتهبط في الفرن